Virgo Maria - Merksem
Wintersportdag 2016 PDF Afdrukken E-mail

Op dinsdag 19 januari gingen alle leerlingen van de lagere school naar Antartica, voor alle duidelijkheid ijsschaatsbaan Antartica te Wilrijk. Terwijl de jongens en meisjes, die het schaatsen onder de knie hebben, naar hartelust rondjes draaiden werden de leerlingen die deze sport niet goed kennen geïnitieerd.

De onkosten van deze wintersportdag worden volledig betaald door de ouderraad.

IMG 0589 IMG 0594 IMG 0597
 
Sinterklaas PDF Afdrukken E-mail

Begin december bezocht Sinterklaas de school en dat ging niet onopgemerkt voorbij! De kindervriend had het op 6 december zo druk dat hij dit jaar al op 3 december op bezoek kwam in de kleuterschool.  Op 4 december mocht heel de lagere school, dank zij de nodige financiële steun van de ouderraad naar de bioscoop.  De eerste 3 leerjaren mochten met de bus, terwijl de oudsten zich verplaatste met de fiets.

Op het menu stond "the good dinosaur" en zeer leuke animatiefilm.

De Sint zorgde verder in de school nog voor alle kinderen voor een lekkere verrassing en een bijdrage voor de aankoop van wat nieuw speelgoed voor de kleuterschool.

IMG 7195   IMG 7204
  the good dinosaur story  
IMG 7213   IMG 7214
 
Fluo-actie 2015-2016 PDF Afdrukken E-mail

De bedoeling is om iedereen, -klein en groot-, die te voet of per fiets naar school komt, aan te sporen om een FLUO-hesje en/of FLUO-hoes te dragen om gezien te worden. We willen dit nastreven tijdens heel de “donkere periode”, onze FLUO-actie loopt tot en met 26 februari.

We begrijpen dat het voor sommige mensen praktisch gezien niet haalbaar is om te voet of met de fiets te komen. Daarom vragen we om te parkeren op een parking in de schoolomgeving en van daar te voet én in FLUO naar school te komen, zo werkt u mee aan een veiligere schoolomgeving én aan de FLUO-actie.

Wij hopen dat OPVALLEN IN HET DONKER met de actie een goede gewoonte wordt !
We starten deze fluo-actie natuurlijk naar jaarlijkse gewoonte met muziek en dans.

Fluo 2   Fluo 1

Volg deze actie ook op de blog Verkeersveiligheid.

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>